Ook met de Stam doen we wel eens vette programma’s organiseren. Deze keer was het de beurt aan Steef die werd geholpen door Marieke.  Het thema van de opkomst was “Puzzle run”. Tijdens deze opkomst streden 4 groepjes tegen elkaar voor de overwinning. Hieronder een kort overzicht van de puzzels / opdrachten die de groepjes moesten doen. Zou jij er ook uit zijn gekomen? De zinnen die dik gedrukt zijn, kan de lezer ook zelf proberen op te lossen. Opdracht 1: Vuur maken Voor de eerste opdracht waren meteen alle Scouting skills nodig om een vuurtje te maken. Elk groepje kreeg een kleine hoeveelheid droog hout en wat lucifers en hiervan moest een groot vuur gemaakt worden. Als het groepje het touw wat boven hun vuur hing doorbrandde, mochten ze door naar de volgende opdracht.

 

 

 

 

Opdracht 2: Maak de Tetris puzzel compleet. Elk groepje kreeg een Tetris bord en daarbij nog wat Tetris blokjes. De bedoeling was dat ze zo snel mogelijk het gehele Tetris bord vol legde en geen enkel stukje overhielden. Makkelijk denk je? Nou print het plaatje zelf maar eens uit en probeer hem maar eens op te lossen!

 

 

 

 


Opdracht 3: Kaart + Coördinaat
4 coördinaten moesten worden ontcijferd en ingetekend worden op de kaart.  Als je dan de punten met elkaar verbond, kreeg je een punt waar de lijnen elkaar kruiste. Op dit punt waren de volgende 2 aanwijzigen te vinden. Punt 1: X= KSMLO  Y=NNORN Punt 2: 6891CA,één Punt 3: X=375584400 Y=1999162944 Punt 4:

Weet jij nu wat je moet doen en waar je nu moet zoeken? De volgende aanwijzingen waren hier te vinden; Aanwijzing 1: Youtube Aanwijzing 2: Website

 

 

 

 

Opdracht 4: Zoeken Als je de bovenstaande aanwijzingen volgde, kwam je uiteindelijk uit in de vriezer. Hier hing een QR-code met een locatie in het bos. Hier kon men dan een doosje vinden die met een cijferslot was dichtgemaakt. Vrijwel alle groepjes hadden over het hoofd gezien dat er ook nog een envelop in de vriezer lag. Na wat tips van de spelleiding had uiteindelijk iedereen toch nog de envelop gevonden.

Opdracht 5: Kraak de code Uit de volgende opdracht kwam eigenlijk geen enkel groepje heel snel. Knip de letters uit onderstaand plaatje uit en probeer de code te kraken.  Kom jij hier wel uit?

Opdracht 6: Kaartenhuis Eenmaal de code gekraakt, kon men de doosjes open maken. In het doosje zat de laatste opdracht: Maak een kaartentoren van minimaal 4 verdiepingen hoog!  Ook deze opdracht was lang niet zo makkelijk als dat het lijkt. Ondertussen waren Kanter en Ignace al dik een half uur bezig met deze opdracht, voordat er een ander groepje aan begon. De spanning was om te snijden. Totdat er uit het Beverlokaal een luide kreet klonk! Marco had het voor elkaar gekregen om als eerste een kaartenhuis van 4 verdiepingen te bouwen. Zijn groepje was dan ook de winnaar! Hierbij : Marco, Nick & Bryan, Gefeliciteerd! Jullie mogen je het hele jaar puzzle run kampioen van de Aerendheem noemen. Ik zie je denken….. Een kaartenhuis bouwen van 4 verdiepingen en daar langer dan een half uur over doen, nou probeer het zelf maar eens!