Van 25 t/m 28 mei zijn de Scouts op Hemelvaartkamp geweest naar het prachtige St. Walrick, een schitterend mooi kampeerterrein vlakbij Overasselt en één van de 25 heuse Scouting Labelterreinen die ons land rijk is. Klik op “Lees meer” voor een kampverslagje en wat foto’s.

>> VOOR DE FOTO’S, KLIK HIER <<

DONDERDAG 25 MEI

Iets na half tien ‘s ochtends vertrokken de Scouts fietsend naar St. Walrick. Hoewel er onderweg wat onfortuinlijk oponthoud was, arriveerden de Scouts tegen 12:30 uur bij het kampeerterrein. Een mooie tijd om te lunchen, dus. Na de lunch werden de tenten opgezet en hierna werden de Scouts uitgenodigd door de leiding om samen met hen te debatteren over de tentindeling.
Na een veel te lange discussie die meermaals nergens over ging (“Ik wil niet in die tent slapen, want daar liggen veel dennenappels onder”) werd besloten om toch maar het oorspronkelijke idee van het leidingteam te hanteren: De oudste Scouts in één tent, de rest in de andere. Hier was nagenoeg iedereen het mee eens.
Nu iedereen toch bij elkaar zat, was het meteen tijd om het kampthema uit de doeken te doen: Patrouillewedstrijden. Leeuwen versus de Bruinvissen. Geel/rood versus oranje/bruin. Peter-Paul, Maartje, Noah, Matthijs en Melle versus Huub, Floris-Luc, Floris, Daniël en Elise.
De eerste opdracht: Elke patrouille moest een keuken pionieren. Hoewel het beoogde keukenontwerp vrij simpel was, duurde het pionieren echt machtig lang. Zo lang zelfs, dat tegen 17:00 uur deze activiteit werd onderbroken omdat er gekookt moest worden – ook in patrouilles, natuurlijk.
Na een fraaie hap spaghetti bolognese met als toetje vla was het tijd voor het avondprogramma. Omdat het toch wel een vermoeiende dag was geweest, werd er behalve hout sprokkelen en Weerwolven van Wakkerdam verder niet veel meer gedaan.

VRIJDAG 26 MEI

Om 08:30 uur kregen de Scouts het verzoek om op te staan. Langzaam maar zeker strompelde iedereen de tenten uit. Na het ontbijt legden beide patrouilles de laatste hand aan hun keukens en daarna is het Woordenboekenspel gespeeld.
Na de lunch werd een start gemaakt met Gotcha. Een aantal Scouts ging samen UNO spelen en de rest vermaakte zich onder andere met de fidget spinners van Noah.
Later die middag werden onder meer het Grote Tangram Spel en het N^2 Vlakken Spel gespeeld. Bij het eerste spel moesten de patrouilles zoveel mogelijk tangrams oplossen en bij het tweede spel moesten patrouilleleden in 1v1 of 2v2 elkaar al lopend proberen in te sluiten in een rooster van afzetlint. Na nog wat andere spellen zoals slagbal en voetbal was het tijd om te koken.
Als avondeten stonden wraps op het menu. Het werd een heuse brasserij waarbij sommige Scouts lieten zien dat ze eigenlijk nog niet helemaal weten hoe je een wrap dichtvouwt.
Na het eten was er een korte wedstrijd boemerang gooien. De boemerang was echter niet een hele goeie boemerang en kwam dus niet echt terug. Het doel was dus om deze quasi-boemerang zo ver mogelijk weg te gooien. Best lastig nog maar Maartje won deze wedstrijd uiteindelijk glansrijk.
De avond werd afgesloten met een sluipspel in het donker. De leiding hield bordjes omhoog met daarop woorden of plaatjes en de Scouts moesten dichtbij sluipen en proberen te raden wat er op de bordjes stond. Peter-Paul heeft ogen als een havik en wist dus verreweg de meeste punten binnen te harken, iets waar de overige Leeuwen hem natuurlijk erg dankbaar voor waren.

ZATERDAG 27 MEI

Vol frisse moed rolden alle Scouts zo tegen 08:45 uur hun tenten uit en na het ontbijt gingen we volleyballen en Kubb spelen.
Zo rond 11:00 uur vertrokken de Leeuwen samen met Ignace al fietsend richting Geheime Locatie X. Er was namelijk een fietstocht uitgezet en de patrouilles moesten zelf achterhalen waar ze precies naartoe moesten.
Ietsje later vertrokken de Bruinvissen. Omdat de Leeuwen nogal wat fietspech hadden, werden ze ingehaald door de Bruinvissen maar uiteindelijk kwam iedereen toch aan bij Geheime Locatie X: De Kraaijenbergse Plassen.
Hier gingen we lunchen, zwemmen en relaxen en we kregen zelfs bezoek van Marije en Manon die ijsjes hadden meegenomen.
We fietsten met z’n allen terug via Overasselt. Hier moesten de patrouilles zelf boodschappen voor hun avondeten doen.
De Leeuwen hadden min of meer een taakverdeling en waren vrij snel klaar met koken. Bij de Bruinvissen pakten ze het ietsje anders aan: De helft deed niets en de andere helft deed al het werk (maar dit werd bij het afwassen omgewisseld). Nu moet wel gezegd worden dat de Bruinvissen wat uitgebreider aan het koken waren, waarvoor hulde.
Na het afwassen werden de keukens in recordtempo afgebroken. Het streven was namelijk om zoveel mogelijk dingen al op te ruimen zodat dit niet meer de volgende ochtend hoefde te gebeuren. De dag werd afgesloten met meerdere rondjes Weerwolven van Wakkerdam.

ZONDAG 28 MEI

De Scouts waren wederom goed bezig en na de gebruikelijke riedel van de laatste dingen afbreken en inpakken was er zelfs nog tijd over voor een paar potjes Kubb. Iets voor 11:30 uur vertrokken de Scouts weer richting Arnhem en nog vóór 14:00 uur waren zij weer terug.

Hoewel de Bruinvissen het hele kamp best redelijk bezig waren, ging bijna alles bij de Leeuwen toch net ietsje vloeiender. Met een stand van 6 tegen 3 hebben de Leeuwen daarom de patrouillewedstrijd gewonnen.

De Scoutsleiding bedankt de Scouts voor hun enthousiasme en deelname aan dit kamp. Hopelijk vonden jullie het net zo leuk als wij.

Scouts Hemelvaartkamp 2017 werd mede mogelijk gemaakt door:
Dhr. Lengkeek voor het vervoer van de bagage op de heenweg
Dhr. Huibers voor het vervoer van de bagage op de terugweg