Onze scoutinggroep is opgericht op 21 maart 1911 en bestaat dus vandaag, 21 maart 2021, 110-jaar! We zijn daarmee de oudste scoutinggroep van Arnhem en omstreken en de 10 na oudste groep van heel Nederland! Lees de geschiedenispagina om nog meer over onze historie te weten te komen.

Door de huidige coronaregels hebben we ons jubileum niet zo uitgebreid kunnen vieren zoals we in eerste instantie voor ogen hebben. Gelukkig hebben we een manier gevonden om (binnen de maatregels) toch bij dit bijzondere moment stil te staan!

De blokhut werd versierd en feestelijke hoedjes waren overal aanwezig! Iedere speltak hield een feestelijke opkomst, zo waren de Bevers geschminkt en versierden cakejes. Het prachtige weer hielp een hoop. Ook maakten alle speltakken spullen voor in een tijdscapsule die over 20 jaar open gaat!

Onderdeel van het Welpenprogramma was het aloude stoelendans. De Scouts waren aan de slag gegaan met hout hakken & zagen om een vuurtje te maken. Ook de Explorers hielden een feestelijke opkomst!

Bij een verjaardag moet natuurlijk een taart worden gegeten en voor deze bijzondere gelegenheid hadden we een speciale taart laten maken! Alle ouders kregen een verjaardagskaartje thuisgestuurd om zich ook een beetje jarig te voelen.

In de tijdscapsule werd een kleine herinnering toegevoegd aan de coronatijd van nu. De Stam kon helaas geen fysieke opkomst houden, maar gelukkig konden we online een erg leuke Aerendheem Jubileum Pubquiz doen, georganiseerd door Laura!

Op naar het volgende jubileum!