AankomstDe eerste opkomst na de Airborne Wandeltocht is traditiegetrouw de opening van het nieuwe Scoutingseizoen. En zoals elk jaar is het dan tijd voor de oudste leden per speltak om over te vliegen naar de volgende speltak.

Bevers naar de Welpen: Daniël
Welpen naar de Scouts: Suze, David, Ramon, Stijn, Maja
Scouts naar de Explorers: Jelle, Koen, Joris
Explorers naar de Stam: niemand dit jaar

Gaia (B naar W), Maarten (W naar S) en Bart (S naar E) zijn formeel ook overgevlogen, maar zij konden niet aanwezig zijn. Tot slot is er ook een leiding van speltak gewisseld: Martijn gaat dit seizoen aan de slag bij de Scouts.

Het overvliegen dit jaar bestond uit vier onderdelen: Slalom om een rij pylonnen, het gooien van jeu-de-boules ballen in een aantal cirkels, het gooien van een voetbal door een rooster van pioniertouwen en het afleggen van een kort parcours met ofwel een lepel-met-bal-erop, ofwel een pingpongbal plus pingpongbatje. De moeilijkheid van deze onderdelen werd steeds groter naarmate het om oudere overvliegers ging. De overvliegende Bever en Welpen moesten bijv. bij het slalommen een tennisbal gebruiken, maar de Scouts en Martijn moesten een enorme bal tussen de pylonnen door zien te krijgen.

Maar wat gebeurde er eigenlijk wanneer een deelnemer fouten maakte of weinig punten haalde? Bij Daniël helemaal niets; hij moest gewoon zo goed mogelijk z’n best doen. Bij de Welpen werd echter een score bijgehouden. Een negatief aantal punten (maximaal vijf) betekende dat er per minpunt een overheerlijk toastje gegeten moest worden. Dorian had een mooi assortiment voorbereid: Een paar dienbladen vol met toastjes, en op elk toastje zat een greep uit de volgende ingrediënten: Pindakaas, broccoli, uien, poedersuiker, barbecue-saus en nog wat andere dingen die totaal niet te combineren zijn met al het voorgaande. Smullen!

De Welpen werden pas aan het einde van alle onderdelen getrakteerd op de toastjes, maar voor de Scouts en Martijn was het nog véél erger: Zij moesten na elk individueel onderdeel toastjes eten, afhankelijk van hun prestatie (of het gebrek daaraan). En als bonus kreeg Martijn nog helemaal op het einde een schaal met overheerlijke oatmeal omdat hij daar een groot liefhebber van is.

Klik op de kleine afbeelding linksbovenaan dit artikel voor een ingezoomde versie van de befaamde Dorian toastjes lekkernijTM of klik hieronder voor de rest van de foto’s.