SUC51035Afgelopen zaterdag was het dan weer zover…. De eerste opkomst op de blokhut van dit seizoen en zoals gewoonlijk beginnen we deze opkomst met overvliegen. Zo vlogen er van verschillende speltakken kinderen over. Ook vlogen Timon en Saskia van de leiding over en ik heb het gevoel dat ze voorlopig ook niet meer willen overvliegenJ. Het overvliegen werd deze keer wel heel letterlijk genomen want er was namelijk een heus echt supervet vliegtuig gemaakt. En onderweg kwam je soms een hoop viezigheid tegen.

 

 

We begonnen met het overvliegen van de Bevers. Sjoerd, Thomas, Loek en Rens vlogen over naar de Esta’s. Eerst gingen ze een stukje met het vliegtuig waarna ze nog een kleine hindernisbaan af moesten leggen waar ze over allerlei banken en onder netten door moesten.
SUC51041SUC51060

 

 

 

 

 

 

 

Toen waren de Esta’s aan de beurt. Hier vlogen Marien en Stefan van over naar de Scouts. Omdat Scouts niet van suiker zijn kwamen ze onderweg in het vliegtuig allemaal sponzen tegen. (Van je vrienden moet je het hebben). Daarna moesten ook zij nog een kleine hindernisbaan door en waar ze aan het einde met de voeten door de modder moesten lopen. Maar in plaats van dat ze dit vies vonden sprongen ze er zo in.

SUC51071SUC51074

 

 

 

 

 

 

 

Helaas waren er dit jaar geen Scouts die overvlogen naar de Explorers. Gelukkig waren er wel weer 4 Explorers die overvlogen naar de Stam en Leiding. Dit waren Mark, Ignace, Marieke vV en Macro. Helaas voor hun hadden we nog een hoop etenswaren over van afgelopen zomerkamp dat al redelijk over de houdbaarheidsdatum heen was. Mede mogelijk gemaakt door onze lieftallige Estaleiding Timon die zelf ook moest overvliegen.

SUC51083SUC51093

 

 

 

 

 

 

 

 

De Explorers vlogen per stuk over in het vliegtuig waarna ze uit het vliegtuig een stapel emmers moesten omgooien met 3 ballen. Op elke emmer stond een product dat over was van kamp. Dit waren bijvoorbeeld ketchup, knoflook, kerstbrood, bloem, stroop en hagelslag. Van elke emmer die omgegooid was werd dit product in een kan gedaan waarnaar het aangemaakt werd met water en ff goed doorgeroerd werd door onze kok Robert (Die is gewend smerige dingen te maken). Deze substantie kreeg de volgende overvliegende Explorer dan over zijn hoofd heen. Het is maar goed dat geurenfoto’s via je beeldscherm nog niet zijn uitgevonden anders had je niet zo vrolijk 8er je beeldschermpje gezeten kan ik je vertellen.

SUC51112SUC51128

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen kwam het ergste. Timon en Sakia moesten nog overvliegen. Bij hun was het zo dat alle emmers die omgegooid werden niet in de "cocktail" kwamen. En gemeen als we zijn werden de emmers wel wat verder weg gezet. Allereerst ging Timon die natuurlijk geen enkele emmer omgooide waardoor die een cocktail speciaal over zijn hoofd heen kreeg.SUC51144SUC51141

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen was Saskia aan de beurt, nou weet ik niet meer of ze nog een emmer d’r afgooide maar volgens mij niet. Omdat zij als laatste overvloog en we nog een hoop etenswaren over hadden werd alles in de kan gegooid wat nog over was. Na het smeursel(smeersel maar dan ranzig) over Timon en Saskia te hebben gegoten moesten ook zij een kleine hindernisbaan afleggen. Alleen mochten ze de grond niet raken. Aan het einde van de hindernis mochten ze nog ff verfrissend door een kuil met modder heen kruipen.

SUC51157

  END!!!