Voor het eerst in de 19-jarige geschiedenis van de Derde Kerstdagloop ziet de organisatie zich genoodzaakt de loop van 27 december 2009 wegens de huidige toestand van de drie verschillende parcoursen en de weersverwachtingen voor de komende dagen af te gelasten.

Zoals bekend voert een groot gedeelte van de loop door een afgesloten natuurgebied over deels verharde deels onverharde bos- en heidepaadjes. Dit wordt op geen enkele wijze sneeuwvrij gehouden en gezien de weersverwachting gedurende de komende dagen kan de organisatie van de Derde Kerstdagloop de verantwoordelijkheid niet nemen onder deze omstandigheden de loop doorgang te laten vinden. Hulpverlening, zoals het Rode Kruis, kan ook niet in een groot aantal delen van het parcours onder die omstandigheden gegarandeerd hulp bieden bij eventuele ongevallen.

Wij begrijpen dat de afgelasting een grote teleurstelling voor u als deelnemer of mogelijke deelnemer is. Maar ook voor de organisatie is het, mede door het wegvallen van de hoofdsponsor, een behoorlijke tegenvaller om na alle voorbereidingen "onze Derde Kerstdagloop" niet door te kunnen laten gaan.

Wij wensen u allen een goed, gezond en sportief 2010, en hopen u op maandag 27 december 2010 wel te kunnen begroeten.

Namens Stichting Derde Kerstdag Loop,

André Westen

bron: www.derdekerstdagloop.nl

Als je jezelf nog niet hebt afgemeld kan dat  in het blaatboek!!!!