robert_carnaval

Afgelopen zaterdag viel ons de eer een heuse prins in ons midden te hebben, sterker nog hij werd in ons bijzijn gehuldigd in een bijzonder toepasselijk en goedzittende outfit. Het publiek bestond uit in allerlei creaties gehulde kinderen en volwassenen die hun lachen niet konden inhouden bij het zien van de zeer verbaasde en verrasste prins.

Want wat was er deze dag gaande? Jawel, we hielden carnavalsopkomst. Vrijwel iedereen was verkleed gekomen en zij die niet verkleed waren konden dat op onze blokhut alsnog doen. Een detective, een clown, een gheisa, een meisje in een mooie rood-met-witte-stippe-jurk, een ridder, een hiphopper, een hondje, indianen, edgar davids, poooier&pimps, annie en natuurlijk nog veel meer leuk verkleden.

Prins Robert sprak alaaf en zo begonnen wij aan allerlei toepasselijke activiteiten. Zijnde; maskers maken, stoelendans, blokjesvoetbal, limonade-drink-estafette, helikoptertje en balonnendans. Als afsluiting werden er breaklights uitgedeeld (wij bevonden ons uiteraard in een donker scoutslokaal) en toen was het alweer tijd om te gaan.

Geschreven door Marieke S.:

Afgelopen zaterdag was weer een geweldige opkomst voor alle speltakken.

Ja ja een carnavals opkomst! En bij een carnavals opkomst hoort natuurlijk een gekke outfit! En dat was gelukt door de meeste. Er waren natuurlijk ook wat kinderen bij die niet echt verkleed waren en daarom hadden wij onze verkleed kleren maar tevoorschijn gehaald, en hebben we zelf maar de kinderen aangekleed! Wat natuurlijk ook bij een vette carnavals opkomst hoort zijn toffe spelletjes, en die waren er dan natuurlijk ook!

Voor de verandering mochten de scouts niet de vlag ophijsen maar dit keer was het een carnavals konijn! Na het openen van alle speltakken gingen we met z'n alle naar het veldje achter de blokhut. Daar werden de kinderen in 2 groepen verdeeld. De ene groep ging hele toffe maskers maken en de andere groep ging koekhappen (hoe vet!) en stoelendans doen (te vet gewoon!). Na dat alle 2 de groepen klaar waren gingen ze wisselen. Nadat iedereen alles had gedaan gingen we ‘ Het GROTE drink spel' doen. Daarna gingen we ballonnen dans doen, iedereen een ballon aan een touwtje en rond je enkel binden en zorgen dat hij niet kappot word getrapt door de andere! Na het dansen met de ballonnen gingen we met z'n alle nog even naar binnen om nog lekker chips te eten en te hossen op de muziek!

Het was weer een super toffe opkomst, en hopelijk vonden jullie dat ook zo!