Geleend van de ChristoforusDoor: SaskiaG & Dorian

Ook dit jaar was er weer een Arnhemse Winter Hike (AWH). Helaas werd deze afgelast door alle regen, zodat we alleen op vrijdag en zaterdag hebben gelopen en dus niet op zondag. Heel jammer natuurlijk.

Maar ondanks alle regen, was het een gezellig, leuk en vooral actief weekend! Dus: volgend jaar weer!

Klik op ‘Lees meer’ voor het logboek.

The Jottum CookyGabbers (SaskiaG, Kim, Dorian & Amber)

Vrijdagavond 18 Januari.
We verzamelden met ons groepje op de blokhut, zetten onze spullen weg, deden een hesje aan, pakten onze breaklights en vertrokken naar Dieren.
En natuurlijk moesten we eerst nog even een klein stukje verkeerd rijden, zodat we te laat kwamen 😛
Eenmaal aangekomen stonden we met zijn allen, ook met de scouts, te wachten tot voor ons de Zwerfhike kon gaan beginnen.
Nadat we appeltaart en warme chocolademelk op hadden was het dan eindelijk zo ver: de Arnhemse Winter Hike was begonnen.
Na een aantal uren gelopen te hebben, door dorpen, langs de snelweg en door een weiland, kwamen we aan op een boerderij. Hier zouden we met een tent in een weiland gaan slapen.
Aangezien er tot nu nog niks echt mis was gegaan, moest dat natuurlijk nog komen… 😛  En ja hoor, om 3 uur ’s nachts moest iedereen zo snel mogelijk de tassen in pakken, tenten opbreken en vertrekken. Dit kwam door de windkracht 8 die er voorspeld werd.
Om ongeveer half 4 lagen we in ons bed, om zo toch nog 3 uur te kunnen slapen.

Zaterdag 19 Januari.
Om 7 uur ’s ochtends werden we gewekt door de leiding. We gingen zo snel mogelijk naar ‘De Steeg’, om vanaf daar weer te starten.  Natuurlijk regende het weer. En vervelend was dat veel mensen hun regenbroek waren vergeten (waaronder Kim, Ambah und SaskiaG! XD).
De 1e post van die dag lag bij kasteel Midachten, dit lag vrij dichtbij ons startpunt. Op deze post stond de Beste/Leukste/Irritantste leiding. mag je raden wie dat was…. XD
Na hier geweest te zijn zochten we lang naar de 2e post. Rond 12 uur vonden we deze post, ondanks dat we dachten dat we helemaal verkeerd waren gelopen. Puur toeval dus… Onee, wacht, wij waren gewoon heel slim bezig en wisten dat we goed liepen…
Hier hebben we wat te drinken gekregen en lekker warm bij het vuur gezeten.
Door de regen die we het hele weekend hebben gehad was het erg moeilijk om alles droog te houden. Alles werd nat, de inhoud van je tas, je sokken, de kaarten en natuurlijk jezelf. Hierdoor werd de AWH afgelast. Dit was natuurlijk jammer, maar ook wel fijn, want bijna niemand van ons had nog droge kleren.
Het was de bedoeling dat we naar de ‘Waterberg’ zouden lopen, maar dit veranderde tijdens de tocht, die we wel nog even af wilden maken, in de aula van het Arentheem college. Helaas moesten we hierdoor zelfs in het weekend nog op onze school zitten…dorian_steef
Op deze locatie hebben we er een gezellige middag van gemaakt. Hier hebben we gegeten en ook konden we een beetje opdrogen.
Hierna reden we terug naar de blokhut, waar we in bed doken en vervolgens nog 2 films hebben gekeken.

Zondag 20 Januari.
We werden rond half 10 niet wakker gemaakt. We waren namelijk al wakker, dus het was dit keer omgedraaid eigenlijk. We ruimden onze spullen rustig op en ontbeten. Toen het eenmaal 11 uur was kwamen de eerste ouders alweer.
Op dit moment om 11:46 u. ruimt de leiding alle troep op en hangt de doorweekte tent op in het Scout-lokaal. SaskiaG en Dorian zitten nu heel relaxt in het Esta-lokaal en schrijven dit leuke stukje.

Mahaaar,, wij gaan er nu ook vandoor… Dus wij zeggen samen;
Jottum, het was een Mieterse Fuif en volgend jaar weer!

DAG!
Gegroet, SaskiaG & Dorian