NSD 2014Op 29 maart was het weer tijd voor de Nationale Scoutingdag. Na met de hele groep geopend te hebben, gingen de ouders traditiegetrouw naar binnen voor het jaarlijkse praatje van het bestuur terwijl de kinderen op het veld achter de blokhut o.a. Hollandse Leeuwen gingen spelen.

Na het praatje ging iedereen naar het bos voor het hoofdspel van de dag: Het Huis Dat Gek Maakt. Dit is een soort van ruil- & puzzelspel. De deelnemers werden in groepen verdeeld en elke groep kreeg een aantal voorwerpen mee die tegen andere voorwerpen geruild moesten worden met de personages in het bos. Zo was er bijvoorbeeld de reporter die een krant gaf in ruil voor een goed verhaal en de Romein die een dolk gaf in ruil voor een zuil. Het doel van het spel was om zo snel mogelijk door te ruilen totdat het eindvoorwerp (dit varieerde per groepje maar had iets te maken met broodjes bakken bij een kampvuur) verkregen was.

Na Het Huis Dat Gek Maakt gingen alle deelnemers weer terug naar de blokhut en was er gelegenheid om broodjes te bakken en van een kabelbaan af te gaan. De organisatie bedankt alle mensen die hebben geholpen en hoopt de deelnemers volgend jaar weer te zien!