Seizoen 2016/2017 loopt bijna ten einde en de leiding van Scouting Aerendheem heeft er weer een actief jaar op zitten. Het bestuur vond het daarom een goed idee om deze harde werkers een beetje extra (letterlijk en figuurlijk) in het zonnetje te zetten, waarop besloten werd om er met z’n allen een weekendje tussenuit te gaan.

Daarop vertrokken we afgelopen zaterdag naar het westen van het land om daar bij het Naaldenveld uit te komen. Dicht bij het strand van Zandvoort en met een prachtige weersverwachting in het verschiet stond dit garant voor een gezellig uitje voor de leiding. Wat had het bestuur echter verder voor ze in petto?

  

Nadat de tenten waren opgezet had het bestuur een tijdlijn neergelegd van het afgelopen seizoen. Iedereen kreeg een kaartje in de vorm van een Tweet met zijn naam en foto erop en kon zo een tweet plaatsen op het juiste moment van de tijd. Wat vond de leiding van afgelopen jaar? Wat ging goed en waar was ruimte voor verbetering? Dit stelde ons in staat om met z’n allen informatie delen van het afgelopen seizoen en zo het aankomende seizoen nog beter maken. Hierop volgenden dan ook de leidinggesprekken om uit te vinden welke leiding zich komend seizoen waar mee bezig gaat houden.

  

Na het formele gedeelte was het tijd voor ontspanning. We vertrokken richting Haarlem om daar een lokale bierbrouwer te bezoeken. We kregen een rondleiding door de brouwerij van Uiltje welke ons door het hele proces van bierbrouwen heen loodste. Een van de meest bijzondere onderdelen van deze bierbrouwer is dat ze bier in whiskeyvaten hebben staan waar 24/7 Johnny Cash word afgespeeld om zo de lekkerste whiskeybieren te produceren. Zou er dan eindelijk een Aerendheem-biertje komen?

  

Vanzelfsprekend werden er na de rondleiding wat diverse biertjes geproefd om zo de verschillen goed te kunnen onderkennen. Na afloop van ons bezoek vertrokken we richting het centrum van Haarlem en proefden de biertjes van Jopen. Hier is een kerk compleet verbouwd naar een prachtige bar met genoeg smaken bier zodat er voor iedereen wat wils was. Om het geheel af te ronden gingen we daarna uit eten.

  

Nadat iedereen zijn buik vol had vervolgenden we onze weg richting het strand van Bloemendaal. Op het strand aangekomen werd de leiding verdeeld in diverse teams om een boerenvoetgolf te spelen. Verschillende kleine banen met diverse obstakels werden gemaakt om het de andere teams zo moeilijk mogelijk te maken. Na afloop werden we vergezeld door een prachtige ondergaande zon voordat we terug naar het kampterrein vertrokken.

  

Na een kampvuur en wat slaap stond de tweede dag voornamelijk voor ontspanning, waarbij van het zonnetje werd genoten op het strand en er de nodige keren in het frisse zeewater werd gedoken voordat we weer huiswaarts gingen. Nog meer foto’s van dit weekend zijn hier te bekijken. Laat dit een voorbode zijn voor een geweldig nieuw 2017/2018 seizoen!