Op deze pagina’s zal informatie worden gepubliceerd over het buitenlandkamp naar Zwitserland. We zullen van 18 juli tot en met 2 augustus op het kampterrein van het Kandersteg International Scout Centre verblijven.

Kanter kijkt uit over de Aletsch gletsjer

Kandersteg International Scout Centre (KISC)

We verblijven in Kandersteg op het kampterrein van het Kandersteg International Scout Centre. Je kunt zovast op hun Engelstalige website kijken om een indruk te krijgen van wat er op en rond het kampterrein te doen is.

Zoals tijdens de informatiebijeenkomst reeds verteld, kan er op het kampterrein van het KISC een aantal insignes worden verdiend. Je kunt in Nederland al zovast bekijken wat voor gave dingen je kunt doen om de insignes te verdienen. Klik [hier] om naar de Engelstalige website te gaan met informatie over de insignes. Je kunt ook [hier] klikken, om de Nederlandse vertaling te downloaden zoals die in het kampboekje gaat komen.

Brieven en presentatie

Hieronder zijn de PDF-versies van de verstuurde brieven te downloaden.

  1. Aankondiging
  2. NSL
  3. Definitieve opgave
  4. Wisselkoers, verzekering, vervoer

De presentatie van de informatiebijeenkomst van 11 oktober is [hier] te downloaden.

Paklijst

Tijdens de informatiebijeenkomst is al een aantal van de belangrijke spullen die je mee moet nemen benoemd. Hieronder kun je  (een voorlopige versie van) de paklijst downloaden, zoals die in het kampboekje gaat komen. Je kunt ook de checklist downloaden met spullen die in je rugzak moeten zitten op het moment dat we een tocht gaan lopen. Je krijgt dan zovast een idee van wat je bij je moet hebben en hoe groot je rugzak moet zijn.

Waarschijnlijk heb je nog niet alle spullen die je nodig hebt voor het kamp. Hieronder staat een lijstje met een aantal winkels waar je de benodigde spullen zou kunnen kopen. Denk eraan dat je soms korting kunt krijgen als lid van Scouting of de NKBV.

  • Perry Sport Het outdoor-huismerk van Perry Sport heet Wildebeast. Van dit merk zijn voor relatief weinig geld degelijke spullen te koop. Let op: je krijgt bij Perry Sport altijd 10% korting met de Nationale Sport en Outdoor Pas.
  • Bever: Let op: je krijgt bij Bever 10% korting als NKBV-lid.
  • Decathlon.
  • Zwerfkei.
  • Intersport.
  • Campz.

We zullen deze pagina aanvullen met handige links en informatie over de mee te nemen spullen. Het lijstje hieronder zal dus worden aangevuld; laat ons maar weten waarmee.

Bergschoenen en wandelsokken Het is belangrijk om goede schoenen en sokken mee te nemen op kamp. Bever heeft [hier] een en ander aan informatie staan. Het is het handigst om categorie B schoenen mee te nemen, maar dit hangt natuurlijk ook af van je eigen voorkeur en budget. Zorg in ieder geval dat je de schoenen z.s.m. aanschaft, zodat je ze ruim op tijd kunt inlopen (bijvoorbeeld bij de Arnhemse Winterhike).

Verzekering

We willen graag goed verzekerd op reis gaan, maar het is zonde om zaken dubbel te verzekeren. Om deze reden is het belangrijk dat iedereen uitzoekt wat voor reisverzekering hij/zij heeft en wat er gedekt wordt. Wij kunnen vervolgens via Scouting Nederland een verzekering afsluiten voor de groep. Meer informatie hierover volgt nog. Zie de sectie over de NKBV hieronder, voor een goedkope reisverzekering met bergsportdekking.

 

Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging (NKBV)

Een lidmaatschap bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging (NKBV) kost voor jeugdleden tot 17 jaar 16.50 EUR per jaar. Het is wellicht interessant om lid te worden, aangezien de NKBV een zeer goedkope reisverzekering aanbiedt, waarbij bergsport goed wordt gedekt. Meer informatie over deze verzekering, die slechts 26.50 EUR per jaar kost, is [hier] te vinden.

Bovendien krijg je als NKBV-lid standaard 10% korting bij Bever, wat wellicht handig is voor de aanschaf van kleding en materiaal voor het kamp.

ig3